Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/8089
Назва: Biodegradation of polymeric material and adhesive properties of cells of microorganisms
Інші назви: Біодеградація полімерних матаріалів і адгезійні властивості клітин мікроорганізмів
Автори: Zaikov, Gennady
Gumargalieva, Klara
Artsis, Marina
Бібліографічний опис: Zaikov G. Biodegradation of polymeric material and adhesive properties of cells of microorganisms / Gennady Zaikov, Klara Gumargalieva, Marina Artsis // Chemistry and Chemical Technology. – 2010. – Volume 4, number 4. – P. 305–309. – Bibliography:14 titles.
Дата публікації: 2010
Видавництво: Publishing House of Lviv Polytechnic National University
Теми: biodegradation
polymer
materials
adhesive
properties
cells
microorganisms
біодеградація
полімер
матеріали
адгезія
властивості
клітини
мікроорганізми
Короткий огляд (реферат): The chemical composition of cell membranes of microscopic fungi destroying polymericmaterials is analyzed. The concentrations of the major chemical components –phospholipids, glycans, and amines – in nine types of fungi are estimated. The measured ratios of these components provide an estimate of the hydrophobic properties of conidia, controlling microorganism adhesion to polymer surface and subsequent degradation of polymeric materials. Проаналізовано хімічну структуру клітинних мембран мікроскопічних грибків, що руйнують полімерні матеріали. Для дев’ятьох типів грибків встановлені концентрації основних хімічних компонентів – фосфоліпідів, глісанів і амінів. Одержані дані дозволяють оцінити гідрофобні властивості конідії, що дає можливість контролювати її адгезію до полімерних поверхонь та подальшу деградацію полімерних матеріалів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/8089
Тип вмісту : Article
Розташовується у зібраннях:Chemistry & Chemical Technology. – 2010. – Vol. 4, No. 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
07.pdf114,15 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.