Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/7245
Назва: Antimicrobial packaging materials from poly(lactic acid) Incorporated with pectin-Nisaplin® microparticles
Інші назви: Антимікробні пакувальні матеріали з полі (молочної кислоти) із включеннями мікрочастинок пектину-Нисаплину
Автори: Liu, Lin Shu
Jin, Tony
Finkenstadt, Victoria
Liu, Cheng-Kung
Cooke, Peter
Coffin, David
Hicks, Kevin
Samer, Charlie
Бібліографічний опис: Antimicrobial packaging materials from poly(lactic acid) Incorporated with pectin-Nisaplin® microparticles / Lin Shu Liu, Tony Jin, Victoria Finkenstadt, Cheng-Kung Liu, Peter Cooke, David Coffin, Kevin Hicks, Charlie Samer // Chemistry & Chemical Technology. – 2009. – Volume 3, number 3. – P. 221–230. – Bibliography: 27 titles.
Дата публікації: 2009
Видавництво: Publishing House of Lviv Polytechnic National University
Теми: pectin
nisin
active packaging
poly(lactic acid)
biodegradable
acoustic emission
пектин
низин
упакування
полімолочна кислота
біодеградуючий
акустична емісія
Короткий огляд (реферат): The thermostability of nisin andNisaplin® was investigated in the presence and absence of pectin. By mixing with pectin, both nisin and Nisaplin® were able to inhibit microbial growth, even after heating to 433 K. In contrast, without pectin, the nisin was totally inactivated after heat treatment. Nisin and pectin in solution were complexed, as shown by atomic force microscopic analysis. Probably, the complex formation between the polysaccharide and the polypeptide improves the nisin thermostability; however, a detailed mechanism remains to be resolved. Thin membranes were prepared by coextrusion of poly(lactic acid) andmicroparticles of pectin- Nisaplin®. Despite the high extrusion temperatures, the presence of pectin protected the biological activity of nisin and the resultant membranes were antimicrobial and could be used as an inner layer of multi-layer packagingmaterials for active packaging. Вивчено термостабільність низину та Нисаплину® у присутності та відсутності пектину. Внаслідок змішування низину і Нисаплину® з пектином спостерігається інгібування росту мікробів, навіть при нагріванні до 433 К. Водночас, у відсутності пектину низин повністю дезактивується після термооброблення. Силовим атомним мікроскопічним аналізом встановлено, що низин і пектин у розчині комплексуються. Ймовірно, утворення комплексу між полісахаридами і поліпептидами приводить до підвищення термостабільності низину, незважаючи на те, що механізм цього процесу вимагає ще детального вивчення. Ко-екструзією полімолочної кислоти і мікрочастинок пектин-Нисаплину® були виготовлені тонкі мембрани. Незважаючи на високі температури екструзії, наявність пектину захищає біологічну активність низину і одержані мембрани є антимікробними та можуть використовуватись як внутрішнє покриття багатошарових пакувальних матеріалів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/7245
Тип вмісту : Article
Розташовується у зібраннях:Chemistry & Chemical Technology. – 2009. – Vol. 3, No. 3

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
11-1.pdf1,67 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.