Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/56000
Назва: Ecological aspects of alcohol industry enterprises modernization at present stage of development
Автори: Havryshko, Marianna
Popovych, Olena
Yaremko, Halyna
Приналежність: Lviv Polytechnic National University
Бібліографічний опис: Havryshko M. Ecological aspects of alcohol industry enterprises modernization at present stage of development / Marianna Havryshko, Olena Popovych, Halyna Yaremko // Environmental Problems. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2020. — Vol 5. — No 3. — P. 179–184.
Bibliographic description: Havryshko M. Ecological aspects of alcohol industry enterprises modernization at present stage of development / Marianna Havryshko, Olena Popovych, Halyna Yaremko // Environmental Problems. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2020. — Vol 5. — No 3. — P. 179–184.
Є частиною видання: Environmental Problems, 3 (5), 2020
Випуск/№ : 3
Дата публікації: 24-лют-2020
Видавництво: Видавництво Львівської політехніки
Lviv Politechnic Publishing House
Місце видання, проведення: Львів
Lviv
DOI: doi.org/10.23939/ep2020.03.179
Теми: food industry
alcohol industry
waste
sewage
ecological safety
bioenergy
bioethanol
state regulation
Кількість сторінок: 6
Діапазон сторінок: 179-184
Початкова сторінка: 179
Кінцева сторінка: 184
Короткий огляд (реферат): At the present stage of development, the entire world industry has faced the problem of rational use of renewable natural resources, in particular the most efficient ways of wastewater treatment and the use of accumulated waste in the production process as secondary raw material. In particular, the alcohol industry, as one of the components of food, medical, chemical and various industries, leads to the formation of a huge amount of waste, including wastewater. The food industry, like any other industry, has a negative impact on the environment. Water bodies are the most affected by the food industry. Almost the first place in terms of water consumption per unit of production is the production of alcohol. Consumption of large amounts of water leads to the formation of wastewater, which is highly polluted and adversely affects the environment. Due to the high chemical and biological consumption of oxygen, specific colour and odor, suspended solids, low pH value, the purification of such waste in the filtration fields, and discharge into water bodies is not possible. The purpose of our work is: 1) the analysis of the alcohol industry potential in Ukraine in recent years, and methods of waste disposal as a potential source for the development of bioenergy. 2) environmental aspects of the alcohol industry modernization at the present stage of development and implementation of modern wastewater treatment technologies.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/56000
Власник авторського права: © Національний університет “Львівська політехніка”, 2020
© Havryshko M., Popovych O., Yaremko H., 2020
URL-посилання пов’язаного матеріалу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/540-20#Text
https://www.epravda.com.ua/news/2020/04/27/659845/
http://ukrspirt.com/news
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/318-20#Text
http://ukrspirt.com
Перелік літератури: [1] Šestopalov O. V., Hetta O. S., Rykusova N. I.: Ekolohični nauky, 2019, 2(25), 20.
[2] Tymčak V. S.: Ekonomika APK, 2016, 10, 102.
[3] Zinčuk T. O.: Orhanične vyrobnyctvo i prodovolʹča bezpeka, Žytomyr : Polissja, 2014.
[4] Zacharova R. A., Bublijenko N. O., Semenova O. I.: Sučasni dosjahnennja farmacevtyčnoï technolohiï i biotechnolohiï : zbirnyk naukovych pracʹ, 6,X.: Vyd-vo NFaU, 2019.
[5] Ovčarenko K. V., Larinceva N. V., Ohurcov O. M.: Informacijni technolohiï: nauka, technika, technolohija, osvita, zdorov‘ja, 2019.
[6] Hončar Je. V., Samojlenko S. I., Ohurcov O. M.: Informacijni technolohiï: nauka, technika, technolohija, osvita, zdorov‘ja. 2019. Č. II. – S. 233
[7] https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/540-20#Text
[8] https://www.epravda.com.ua/news/2020/04/27/659845/
[9] http://ukrspirt.com/news
[10] Holub, N. B., Potapova, M. V:. Innov Biosyst Bioeng 2018, 2 (2), 125.
[11] https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/318-20#Text
[12] http://ukrspirt.com
[13] Šved O.V., Novikov V.P.: Ekolohična biotechnolohija, čast.1, Pidručnyk dlja stud. Vyščych navč zakl. – Lʹviv, 2011.
[14] Bioenerhetyka,2 (14), 2019, 4.
[15] Danilova K. O.: Prodovolʹči resursy,2019, 12, 74.
[16] Snježkin Ju. F., Petrova Ž. O.: Biotechnologia Acta. 3(5), 2010.
References: [1] Šestopalov O. V., Hetta O. S., Rykusova N. I., Ekolohični nauky, 2019, 2(25), 20.
[2] Tymčak V. S., Ekonomika APK, 2016, 10, 102.
[3] Zinčuk T. O., Orhanične vyrobnyctvo i prodovolʹča bezpeka, Žytomyr : Polissja, 2014.
[4] Zacharova R. A., Bublijenko N. O., Semenova O. I., Sučasni dosjahnennja farmacevtyčnoï technolohiï i biotechnolohiï : zbirnyk naukovych pracʹ, 6,X., Vyd-vo NFaU, 2019.
[5] Ovčarenko K. V., Larinceva N. V., Ohurcov O. M., Informacijni technolohiï: nauka, technika, technolohija, osvita, zdorov‘ja, 2019.
[6] Hončar Je. V., Samojlenko S. I., Ohurcov O. M., Informacijni technolohiï: nauka, technika, technolohija, osvita, zdorov‘ja. 2019. Č. II, S. 233
[7] https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/540-20#Text
[8] https://www.epravda.com.ua/news/2020/04/27/659845/
[9] http://ukrspirt.com/news
[10] Holub, N. B., Potapova, M. V:. Innov Biosyst Bioeng 2018, 2 (2), 125.
[11] https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/318-20#Text
[12] http://ukrspirt.com
[13] Šved O.V., Novikov V.P., Ekolohična biotechnolohija, čast.1, Pidručnyk dlja stud. Vyščych navč zakl, Lʹviv, 2011.
[14] Bioenerhetyka,2 (14), 2019, 4.
[15] Danilova K. O., Prodovolʹči resursy,2019, 12, 74.
[16] Snježkin Ju. F., Petrova Ž. O., Biotechnologia Acta. 3(5), 2010.
Тип вмісту : Article
Розташовується у зібраннях:Environmental Problems. – 2020. – Vol. 5, No. 3



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.