Please use this identifier to cite or link to this item: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/49848
Title: Енергоощадні технології виробництва харчових порошків з рослинної сировини
Authors: Снєжкін, Ю.
Боряк, Л.
Петрова, Ж.
Шапар, Р.
Affiliation: Інститут технічної теплофізики НАН України
Bibliographic description (Ukraine): Енергоощадні технології виробництва харчових порошків з рослинної сировини / Ю. Снєжкін, Л. Боряк, Ж. Петрова, Р. Шапар // Вісник Національного університету "Льввська політехніка". — Львів : Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2002. — № 452 : Теплоенергетика. Інженерія довкілля. Автоматизація. — С. 110–114.
Bibliographic description (International): Enerhooshchadni tekhnolohii vyrobnytstva kharchovykh poroshkiv z roslynnoi syrovyny / Yu. Sniezhkin, L. Boriak, Zh. Petrova, R. Shapar // Visnyk Natsionalnoho universytetu "Lvvska politekhnika". — Lviv : Vydavnytstvo Natsionalnoho universytetu "Lvivska politekhnika", 2002. — No 452 : Teploenerhetyka. Inzheneriia dovkillia. Avtomatyzatsiia. — P. 110–114.
Is part of: Вісник Національного університету "Льввська політехніка", 452 : Теплоенергетика. Інженерія довкілля. Автоматизація, 2002
Journal/Collection: Вісник Національного університету "Льввська політехніка"
Issue: 452 : Теплоенергетика. Інженерія довкілля. Автоматизація
Issue Date: 26-Mar-2002
Publisher: Видавництво Національного університету "Львівська політехніка"
Place of the edition/event: Львів
Lviv
UDC: 664.8.047
Number of pages: 5
Page range: 110-114
Start page: 110
End page: 114
Abstract: В Інституті технічної теплофізики НАН України створені технології й устаткування для виробництва харчових порошків з рослинної сировини з використанням конвективного способу сушіння. Метод виробництва і обладнання запатентовано в України. На першій стадії сушіння виконується нагрітим повітрям з температурою 115-140 °С до досягнення матеріалом вологості 120-200 %. На другій стадії температуру теплоносія знижують до 80- 60 °С і так сушать до досягнення матеріалом вологості 4-6 %. Для одержання порошку висушений матеріал охолоджують, подрібнюють і розсіюють на фракції потрібної дисперсності.
Institute of Engineering Thermophysics of the National Academy of Sciences of Ukraine has developed the technology and equipment for producing nutrient powders from vegetative raw materials using the method of convective drying. The method of production and equipment are patented in Ukraine. At the first stage the drying process is conducted by the heat-carrier with temperature 115-140 °С to attain 120-200 % humidity of the material. At the second stage drying occurs by air at the temperature 80-60 °С to 4-6 % humidity of the material. To produce the powders the dried material is cooled, crushed and separated, obtaining the nutrient powders of required dispersiveness.
URI: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/49848
Copyright owner: © Національний університет „Львівська політехніка“, 2002
© Снєжкін Ю., Боряк Л., Петрова Ж., Шапар Р., 2002
References (Ukraine): 1. Регидратация яблочных порошков // Ю.Ф. Снежкин, С.Л. Лисиченок, Л.А. Боряк, И.В. Дугценко/ / Пищевая промышленность, 1988, №10, С.27-28.
References (International): 1. Rehidratatsiia iablochnykh poroshkov, Iu.F. Snezhkin, S.L. Lisichenok, L.A. Boriak, I.V. Duhtsenko/, Pishchevaia promyshlennost, 1988, No 10, P.27-28.
Content type: Article
Appears in Collections:Теплоенергетика. Інженерія довкілля. Автоматизація. – 2002. – №452

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2002n452_Sniezhkin_Iu-Enerhooshchadni_tekhnolohii_110-114.pdf929 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.