Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/4411
Назва: Одержання катіонних пар взаємодією кубового залишку виробництва b-оксіетилетилендіаміну з жирами для застосування їх під час обробки шкіри та хутра
Автори: Федорів, А. С.
Литвин, Б. Л.
Вишневський, Р. М.
Соляник, І. Я.
Бібліографічний опис: Одержання катіонних пар взаємодією кубового залишку виробництва b-оксіетилетилендіаміну з жирами для застосування їх під час обробки шкіри та хутра / А. С. Федорів, Б. Л. Литвин, Р. М. Вишневський, І. Я. Соляник // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2007. – № 590 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 180-185. – Бібліографія: 4 назви.
Дата публікації: 2007
Видавництво: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка»
Теми: рослинні жири
синтез
реагенти
Короткий огляд (реферат): Під час роботи на основі рослинних жирів отримано нові іоногенні поверхнево-активні речовини. Підібрано оптимальні параметри синтезу, а саме׃ співвідношення ріпакової олії і кубового залишку, температуру реакції і час реакції. Досліджено фізико-хімічні властивості речовин катіонного характеру та доведено можливість їхнього використання як текстильно допоміжних реагентів під час обробки поверхні шкіри та хутра. In the process of work it is got new ionogenic superficially active matters on the basis of vegetable fats. The optimum parameters of synthesis are neat, namely correlation of rape oil and cube remain, temperature of reaction and time of reaction. Physical and chemical properties of matters of cationic character are explored and possibility is proved of their use in quality textile auxiliary reagents at treatment of surface of skin and fur.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/4411
Тип вмісту : Article
Розташовується у зібраннях:Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2007. – № 590

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
44.pdf281,65 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.