Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/34468
Назва: Застосування ультразвуку для очищення стічної води у харчовій промисловості
Інші назви: The use of ultrasound for wastewater treatment in the food industry
Автори: Максимів, Н. Л.
Олійник, Л. П.
Бібліографічний опис: Максимів Н. Л. Застосування ультразвуку для очищення стічної води у харчовій промисловості / Н. Л. Максимів, Л. П. Олійник // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Серія: Хімія, технологія речовин та їх застосування : збірник наукових праць. – 2016. – № 841. – С. 308–315. – Бібліографія: 11 назв.
Дата публікації: 2016
Видавництво: Видавництво Львівської політехніки
Теми: акустична кавітація
водоочищення
кінетика реакції
біологічне забруднення
хімічне споживання кисню
acoustic cavitation
water purification
kinetic of reaction
biological impurities
chemical oxygen demand
Короткий огляд (реферат): Досліджено вплив ультразвуку на зменшення величини біологічного та хімічного забруднення стічної води. Наші результати показують, що окиснення органічних сполук, що виділяються в дисперсії під час обробки ультразвуком, відбувається за реакцією першого порядку. Дисперсія мікроорганізмів – гетерогенна система, і її окиснення відбувається за реакцією псевдодругого порядку, очевидно, тільки на поверхні клітин. Запропоновано математичну модель, яка описує процес руйнування агломератів клітин мікроорганізмів. Influence of ultrasound on a decrease of the biological and chemical impurities of wasterwater was investigated. Our results shown that oxidation of organic compounds during sonication proceeds according to the pseudo first order reaction. Dispersion of microorganisms is heterogenic system and its oxidation proceeds only on the cell surface according to pseudo second order reaction. A mathematical model of ultrasonic degradation of microorganisms aggregate was proposed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/34468
Тип вмісту : Article
Розташовується у зібраннях:Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2016. – № 841

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
52_308-305.pdf242,7 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.