Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/2568
Назва: Технологічні аспекти естерифікації адипінової кислоти спиртами С2–С3
Автори: Качмар-Кос, Н. Я.
Мельник, Ю. Р.
Мельник, С. Р.
Бібліографічний опис: Качмар-Кос Н. Я. Технологічні аспекти естерифікації адипінової кислоти спиртами С2–С3 / Н. Я. Качмар-Кос, Ю. Р. Мельник, С. Р. Мельник // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2009. – № 644 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 138-141. – Бібліографія: 4 назви.
Дата публікації: 2009
Видавництво: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка»
Теми: адипінова кислота
показники процесу
принципові відмінності
adipic acid with
parameters of process
principle differences
Короткий огляд (реферат): Досліджено технологічні аспекти процесу естерифікації адипінової кислоти етанолом та 1-пропанолом за умов азеотропної відгонки води, вивчено вплив співвідношення реагентів, природи спирту, природи і концентрації каталізатора та концентрації азеотропоутворювача на технологічні показники процесу. Встановлені деякі принципові відмінності між закономірностями перебігу процесу для вказаних спиртів. The technological aspects of the esterification process of adipic acid with ethanol and 1- propanol under conditions of aseotropic water distillation have been thoroughly investigated; the influence of reagents ratio, alcohol nature, nature and concentration of catalyst and concentration of entrainer on technological parameters of process have been studied. Some principle differences between fundamental rules of process behaviour for said alcohols have been determined.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/2568
Тип вмісту : Article
Розташовується у зібраннях:Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2009. – № 644

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
33.pdf352,67 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.