Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/24106
Назва: Starch fatty esters for potential use in petroleum industry
Інші назви: Естери жирних кислот та крохмалю для потенційного використання у нафтовій промисловості
Автори: Dias, Fernanda
de Souza, Roberta
Lucas, Elizabete
Бібліографічний опис: Dias F. Starch fatty esters for potential use in petroleum industry / Fernanda Dias, Roberta de Souza, Elizabete Lucas // Chemistry & Chemical Technology. – 2013. – Volume 7, number 4. – P. 451–456. – Bibliography: 29 titles.
Дата публікації: 2013
Видавництво: Publishing House of Lviv Polytechnic National University
Теми: modified starch
fatty acid esters
transesterification
n-paraffin
drill fluid
модифікований крохмаль
естери жирних кислот
переестерифікація
н-парафін,
буровий розчин
Короткий огляд (реферат): The aim of this study was to obtain and characterize starch fatty esters with variations in the hydrophilic/lipophilic balance and to assess whether these samples have potential application in oil-based drilling fluids. The variation in the hydrophobicity of the samples was verified by means of viscosity tests, which suggested that the products had varied solubility parameters, near the value of the solvent n-paraffin. Отримано і охарактеризовано жирні естери крохмалю при зміні гідрофільно/ліпофільного балансу. Проведено оцінку можливості їх потенційного застосування в бурових розчинах на нафтовій основі. Зміна гідрофобності зразків підтверджена випробуваннями в‘язкості, які довели, що продукти мають різні параметри розчинності, поблизу значення розчинника н-парафіну.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/24106
Тип вмісту : Article
Розташовується у зібраннях:Chemistry & Chemical Technology. – 2013. – Vol. 7, No. 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
15-451-456.pdf196,96 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.