Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/23990
Назва: Ефекти монолітизації структури термочутливої кераміки CU0.1NI0.8CO0.2MN1.9O4
Інші назви: Monolithization structural effects in thermosensitive CU0.1NI0.8CO0.2MN1.9O4 ceramics
Автори: Клим, Г. І.
Бібліографічний опис: Клим Г. І. Ефекти монолітизації структури термочутливої кераміки CU0.1NI0.8CO0.2MN1.9O4 / Г. І. Клим // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". – 2010. – № 681 : Електроніка. – С. 10–14. – Бібліографія: 20 назв.
Дата публікації: 2010
Видавництво: Видавництво Львівської політехніки
Теми: шпінельна кераміка
монолітизація
мікроструктура
межі зерен
spinel ceramics
monolithization
microstructure
positron annihilation
Короткий огляд (реферат): Вивчено особливості структури нової технологічно-модифікованої напівпровідникової кераміки Cu0.1Ni0.8Co0.2Mn1.9O4 для сенсорів температури методом позитронної анігіляційної спектроскопії. Встановлено, що вміст додаткової фази NiO поблизу меж зерен має вирішальне значення в процесах монолітизації структури кераміки і відображається в інтенсивності компонент анігіляційного спектра. Виявлений ефект зумовлений значною кількістю енергії, термічно переданої досліджуваній кераміці під час спікання. The structural features of new semiconducting transition-metal manganite Cu0.1Ni0.8Co0.2Mn1.9O4 ceramics for temperature sensors with improved functional reliability are studied with positron annihilation lifetime spectroscopy. It is established that the amount of additional NiO phase in these ceramics extracted during sintering play a decisive role. This effect is well revealed only in ceramics having a character fine-grain microstructure, while the monolithization of ceramics caused by great amount of transferred thermal energy reveals an opposite influence.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/23990
Тип вмісту : Article
Розташовується у зібраннях:Електроніка. – 2010. – №681

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3-10-14.pdf190,55 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.