Please use this identifier to cite or link to this item: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/2389
Title: Експериментальні дослідження впливу режимів фрикційної обробки на складові сили тертя у зоні контакту інструмент-деталь
Authors: Гурей, Т. А.
Кирилів, В. І.
Штаюра, С. Т.
Bibliographic description (Ukraine): Гурей Т. А. Експериментальні дослідження впливу режимів фрикційної обробки на складові сили тертя у зоні контакту інструмент-деталь / Т. А. Гурей, В. І. Кирилів, С. Т. Штаюра // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2009. – № 642 : Оптимізація виробничих процесів і технічний контроль у машинобудуванні та приладобудуванні. – С. 8-13. – Бібліографія: 3 назви.
Issue Date: 2009
Publisher: Видавництво Національного університету "Львівська політехніка"
Keywords: сили тертя
режими обробки
інструмент-деталь
frictional force
conditions treatment
tool wear land
Abstract: Показано, що під час фрикційного зміцнення сталі за збільшення значень режимів обробки (швидкість переміщення стола верстата, поперечна подача, глибина врізання) складові сили тертя у зоні контакту інструмент-деталь зростають. Під час використання інструмента з різнонаправленими пазами на робочій частині складові сили тертя є найменшими порівняно з інструментом з поперечними пазами та гладкою робочою частиною. It is show, that the components of frictional force in the tool wear land are increase by increase the value of conditions treatment (the velocity of translation maachine table, the cross-feed, depth of the cutting-in) by friction hardening of steel. The components of frictional force are least in comparison with disk-tool with cross slots and smooth surface in work the disk-tool with staggered-slots.
URI: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/2389
Content type: Article
Appears in Collections:Оптимізація виробничих процесів і технологічний контроль у машинобудуванні та приладобудуванні. – 2009. – № 642

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
02.pdf181,95 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.