Please use this identifier to cite or link to this item: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/23401
Title: Quantitative determination of hydroxycinnamic acids in chicory root
Other Titles: Кількісне визначення гідроксикоричних кислот у коренях цикорію
Authors: Yezerska, Oksana
Kalynyuk, Tymofiy
Vronska, Lyudmula
Bibliographic description (Ukraine): Yezerska O. Quantitative determination of hydroxycinnamic acids in chicory root / Oksana Yezerska, Tymofiy Kalynyuk, Lyudmula Vronska // Chemistry & Chemical Technology. – 2013. – Volume 7, number 3. – P. 247–250. – Bibliography: 7 titles.
Issue Date: 2013
Publisher: Publishing House of Lviv Polytechnic National University
Keywords: chicory roots
quantitative assay
hydroxycinnamic acids
spectrophotometry
корені цикорію
кількісне визначення
кількісне визначення
спектрофотометрія
Abstract: The possibility for applying of a direct spectrophotometry to quantify totality of hydroxycinnamic acid derivatives is investigated. As a quantitative criterion for quality assessment of chicory roots the total content of hydroxycinnamic acid derivatives of at least 0.3 %, expressed as chlorogenic acid, is suggested. Досліджено можливість застосування прямої спектрофотометрії для кількісного визначення гідроксикоричних кислот. Як кількісний критерій якості коренів цикорію запропоновано вміст гідроксикоричних кислот не менше 0,3% у перерахунку на кислоту хлорогенову.
URI: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/23401
Content type: Article
Appears in Collections:Chemistry & Chemical Technology. – 2013. – Vol. 7, No. 3

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2-247-250.pdf98,38 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.