Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/23400
Назва: Properties of polyurethane foams with oxamide and borate groups
Інші назви: Властивості пінополіуретанів з оксамідними і боратними групами
Автори: Zarzyka, Iwona
Бібліографічний опис: Zarzyka I. Properties of polyurethane foams with oxamide and borate groups / Iwona Zarzyka // Chemistry & Chemical Technology. – 2013. – Volume 7, number 3. – P. 273–277. – Bibliography: 15 titles.
Дата публікації: 2013
Видавництво: Publishing House of Lviv Polytechnic National University
Теми: rigid polyurethane foams
oxamide
boric acid
hydroxyalkylation
modification of structure
thermal stability
compressive strength
жорсткі пінополіуретани
оксамід
борна кислота
гідроксіалкілювання
модифікація структури
термостійкість
міцність на стиснення
Короткий огляд (реферат): The conditions of polyurethane foams preparation with the use of new boroorganic compounds as polyols have been presented. The new polyols have been obtained by two methods: in reactions of N,N’-bis(2- hydroxyethyl)oxamide (BHEOD) and boric acid (BA) with excess of ethylene carbonate (EC) and in reactions of BHEOD esterified with BA with excess of EC. The results of determination of foaming process parameters as well as of investigation of the foams properties have been given. Визначено умови приготування пінополіуретанів з використанням нових бороорганічних сполук, таких як поліоли. Показано, що нові поліоли отримані двома способами: реакцією N,N'-біс (2-гідроксіетил)оксаміду (BГЕОД) і борної кислоти (БК) з надлишком етиленкарбонату (ЕК) і реакцією етерифікації ВГЕОД з БК з надлишком ЕК. Приведено результати визначення параметрів процесу спінювання і дослідження властивостей піни.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/23400
Тип вмісту : Article
Розташовується у зібраннях:Chemistry & Chemical Technology. – 2013. – Vol. 7, No. 3

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
6-273-277.pdf259,68 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.