Please use this identifier to cite or link to this item: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/21852
Title: Дезінфікуючий вплив ультразвуку на процес очищення стоків пивоварного виробництва
Authors: Предзимірська, Л. М.
Шевчук, Л. І.
Кондратович, О. З.
Bibliographic description (Ukraine): Предзимірська Л. М. Дезінфікуючий вплив ультразвуку на процес очищення стоків пивоварного виробництва / Л. М. Предзимірська, Л. І. Шевчук, О. З. Кондратович // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2013. – № 761 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 227–232. – Бібліографія: 6 назв.
Issue Date: 2013
Publisher: Видавництво Львівської політехніки
Keywords: ультразвук (УЗ)
знезараження
пивоварна промисловість
природа газу
мікроорганізми
кавітація
ultrasound (US)
disinfection
brewing industry
nature of gas
microorganisms
cavitation
Abstract: Досліджено вплив ультразвукової кавітації в атмосфері азоту, гелію та повітря на знезараження мікроорганізмів у процесах очищення стоків бродильних виробництв. З одержаних результатів дослідження встановлено, що вищу ефективність проявляє барботування азоту в ультразвуковому полі на стоки пивоварної промисловості. The influence of ultrasonic cavitation in the atmosphere of nitrogen, helium and air on microbial decontamination in sewage purification processes of fermentation industries has been investigated. Based on the obtained results, it was found that ultrasonic agitation of nitrogen for the drains of the brewing industry manifests higher efficiency.
URI: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/21852
Content type: Article
Appears in Collections:Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2013. – №761

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
50-227-232.pdf227,88 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.