Please use this identifier to cite or link to this item: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/21826
Title: Вдосконалення процесу обробки сивушної олії
Authors: Мельник, С. Р.
Мельник, Ю. Р.
Bibliographic description (Ukraine): Мельник С. Р. Вдосконалення процесу обробки сивушної олії / С. Р. Мельник, Ю. Р. Мельник // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2013. – № 761 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 100–104. – Бібліографія: 4 назви.
Issue Date: 2013
Publisher: Видавництво Львівської політехніки
Keywords: сивушна олія
висолювання
спирти
fusel oil
salting
alcohols
Abstract: Наведені результати експериментальних досліджень різних способів обробки сивушної олії з метою концентрування вищих спиртів. Встановлено, що найкращі результати надає обробка хлоридом натрію стандартизованої сивушної олії з високим вмістом ізоамілового спирту та низьким вмістом н-пропанолу та етанолу. Процес висолювання води з сивушної олії необхідно здійснювати після її промивання водою і екстрагування з неї нижчих спиртів. Вивчено вплив хлориду натрію, температури і тривалості процесу висолювання води з сивушної олії на фазоутворення та склад органічної та водної фаз. This article is devoted to the experimental results of the different methods of processing of fusel oil to the concentration of higher alcohols. It is found that the best results are obtained by processing with sodium chloride of standardized fusel oil with a high content of isoamyl alcohol and low content n-propanol and ethanol. The process of salting out of water from fusel oil should be implemented after flushing with water and extracting from it the lower alcohols. The influence of sodium chloride, temperature and duration of the salting out of water from fusel oil by phase formation and composition of the organic and aqueous phases has been studied.
URI: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/21826
Content type: Article
Appears in Collections:Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2013. – №761

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
24-100-104.pdf214,95 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.