Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/21212
Назва: Інактивація мікроорганізмів E.coli під час знезаражування йонами срібла в умовах кавітаційного перемішування
Автори: Вітенько, Т. М.
Гащин, О. Р.
Гумницький, Я. М.
Бібліографічний опис: Вітенько Т. М. Інактивація мікроорганізмів E.coli під час знезаражування йонами срібла в умовах кавітаційного перемішування / Т. М. Вітенько, О. Р. Гащин, Я. М. Гумницький // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2010. – № 677 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 258–261. – Бібліографія: 7 назв.
Дата публікації: 2010
Видавництво: Видавництво Національного університету "Львівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Наведено результати експериментальних досліджень інактивуючої дії йонів срібла різної концентрації під час інактивації санітарно-показникових мікроорганізмів Escherichia coli у воді. Показано, що ефекти кавітаційного поля інтенсифікують дію малих концентрацій Ag(I) (0,005 і 0,01 мг/дм3), що дає змогу досягнути високого знезаражувального ефекту за короткий проміжок часу. Порівняно інтенсивність знезаражування у пристроях динамічного і статичного типів. The results of experimental investigations of inactivating action of various concentrations silver ions while inactivating microorganisms Escherichia coliin water are presented in the paper. Cavitation field effects are shown to intensify the action of small concentration Ag(I) (0,005 and 0,01mg/dm3). It allows to achieve high decontamination effect in a short period of time. Decontamination intensity in the dynamic and static devices is compared.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/21212
Тип вмісту : Article
Розташовується у зібраннях:Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2010. – № 667

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
60-258-261.pdf155,11 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.