Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/20861
Назва: Whey disinfection and its properties changed under ultrasonic treatment
Інші назви: Дезінфекція сироватки та зміна її властивостей під дією ультразвукового випромінення
Автори: Kondratovych, Orest
Koval, Iryna
Kyslenkо, Volodymyr
Shevchuk, Liliya
Predzumirska, Lesia
Maksymiv, Natalia
Бібліографічний опис: Whey disinfection and its properties changed under ultrasonic treatment / Orest Kondratovych, Iryna Koval, Volodymyr Kyslenko, Liliya Shevchuk, Lesia Predzumirska, Natalia Maksymiv // Chemistry & Chemical Technology. – 2013. – Volume 7, number 2. – P. 185–190. – Bibliography: 14 titles.
Дата публікації: 2013
Видавництво: Publishing House of Lviv Polytechnic National University
Теми: lactowhey
ultrasound
protein
decontamination
b-lactoglobulin
pH
молочна сироватка
ультразвук
білок
знезараження
ß-лактоглобулін
рН
Короткий огляд (реферат): The effect of ultrasonic cavitation on the vital activity of microorganisms in lactowhey has been investigated. The influence of different gases on the process proceeding and oxygen role in the oxidation of whey organic components under the influence of ultrasound has been determined. The destruction of protein macromolecules takes place in whey chemical structure after ultrasonic treatment. The destruction has been investigated and branched amino and carboxyl groups in whey peptides have been observed. Досліджено вплив ультразвукової кавітації на життєдіяльність мікроорганізмів, що містяться в молочній сироватці. Визначено вплив різних газів на проходження процесу дезінфекції та окиснення органічних речовин, що містяться у молочній сироватці. Показано, що в хімічній структурі сироватки після ультразвукової обробки відбувається деструкція білків. Досліджено деструкцію макромолекул білка і виявлено розгалужені аміно- і карбоксильні групи в пептидах сироватки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/20861
Тип вмісту : Article
Розташовується у зібраннях:Chemistry & Chemical Technology. – 2013. – Vol. 7, No. 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
12-185-190.pdf167,52 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.