Please use this identifier to cite or link to this item: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/19481
Title: Дослідження механізму сорбції кверцетину пористим крохмалем
Authors: Парняков, Олексій
Грабовська, Олена
Bibliographic description (Ukraine): Парняков О. Дослідження механізму сорбції кверцетину пористим крохмалем / Олексій Парняков, Олена Грабовська // Хімія та хімічні технології : матеріали ІI Міжнародної конференції молодих вчених CCT-2011, 24–26 листопада 2011 року, Україна, Львів / Національний університет "Львівська політехніка". – Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2011. – С. 60–61. – (3-й Міжнародний молодіжний фестиваль науки "Litteris et Artibus"). – Бібліографія: 4 назви.
Issue Date: 2011
Publisher: Видавництво Львівської політехніки
Keywords: кріотекстурат крохмалю
мікрокапсули
флавоноїди
сорбція
Abstract: На сьогодні актуальним є пошук природних сорбентів, які, не змінюючи смак та будучи нейтральними щодо фізіологічного впливу на організм, були б здатні утримувати низькомолекулярні біологічно активні спо- луки та виявляти щодо них захисну дію. У якості таких сорбентів використовують високополімери, що відіграють роль мікрокапсул з високорозвиненою поверхнею, зокрема крохмаль, пектин. Для дослідження у якості інкапсулюючого агенту було використано кріотекстурат кукурудзяного крохмалю крохмалю, отриманий шляхом глибокого заморожування крохмального клейстеру. Дослідили механізм сорбції кверцетину пористим крохмалем і встановили, що даний вітамін утримується крохмалем через утворення хімічних зв’язків за типом хемосорбції. Проведені дослідження довели можливість утворення розчинних вітамінних комплексів на основі кріотекстуратів крохмалю.
URI: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/19481
Content type: Article
Appears in Collections:Хімія та хімічні технології (CCT-2011). – 2011 р.

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
24-60-61.pdf258,82 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.