Please use this identifier to cite or link to this item: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/18699
Title: Особливості кавітаційної обробки молочної сироватки в присутності газів різної природи
Authors: Предзимірська, Л. М.
Шевчук, Л. І.
Старчевський, В. Л.
Bibliographic description (Ukraine): Предзимірська Л. М. Особливості кавітаційної обробки молочної сироватки в присутності газів різної природи / Л. М. Предзимірська, Л. І. Шевчук., В. Л. Старчевський // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2012. – № 726 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 229–232. – Бібліографія: 6 назв.
Issue Date: 2012
Publisher: Видавництво Львівської політехніки
Keywords: ультразвук
знезараження
молочна сироватка
природа газу
мікроорганізми
ultrasound
destruction
whey
nature of gas
microorganisms
Abstract: Досліджено вплив ультразвукової кавітації в атмосфері різних газів на процес знешкодження мікроорганізмів молочної сироватки як основного компонента стоків молочної промисловості, з метою підвищення ефективності технології водоочищення. В полі дії ультразвукових хвиль істотно зменшується значення мікробного числа (МЧ), що покращує санітарно-епідеміологічний стан води. Експериментально доведено, що найвищу ефективність проявляє барботування інертного газу в ультразвуковому полі. The influence of ultrasonic cavitation in the atmosphere of different gases in a process of destruction of whey microorganisms as the main component of treatment of dairy industry to improve technologies of water treatment was investigated. In the field of ultrasonic waves substantially reduced microbial number (MN) values,which improves the sanitaryepidemiological status of water. Experimentally proved, that the highest efficiency shows flushing of inert gase in the ultrasonic field.
URI: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/18699
Content type: Article
Appears in Collections:Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2012. – № 726

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
52-229-232.pdf218,25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.