Please use this identifier to cite or link to this item: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/18628
Title: Вплив температури на життєздатність міцелію Eremothecium ashbyi Guill
Authors: Поліщук, В. Ю.
Маланюк, М. І.
Карпенко, О. Я.
Дуган, О. М.
Bibliographic description (Ukraine): Вплив температури на життєздатність міцелію Eremothecium ashbyi Guill / В. Ю. Поліщук, М. І. Маланюк, О. Я. Карпенко, О. М. Дуган // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2012. – № 726 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 158–163. – Бібліографія: 22 назви.
Issue Date: 2012
Publisher: Видавництво Львівської політехніки
Keywords: аскоміцет
Eremothecium ashbyi
рибофлавін
культивування
температура
зберігання
ascomycetes
Eremothecium ashbyi
riboflavin
cultivation
temperature
storage
Abstract: Досліджено вплив температури на ріст та збереження життєдіяльності міцелію аскоміцету Eremothecium ashbyi F340, який є перспективним об’єктом для отримання рибофлавіну біотехнологічним методом. Встановлено нижню та верхню граничні температури культивування, які дорівнюють відповідно 4 та 38°С. Встановлено час, протягом якого міцелій E.ashbyi зберігає свою життєдіяльність за дії температур, вищих за верхню граничну температуру. Досліджено умови для зберігання культури в активному стані. It was investigated the temperature influence on a growth and preservation of mycelium vital activity of ray fungus Eremothecium аshbyi F340, which is perspective object for receipt of riboflavin by biotechnological method. The cultivation temperature maximum and minimum were established and equal accordingly 4 and 38°C. It was established the time of preservation of vital activity of E. аshbyi under impact of higher than maximum temperature. It was investigated the conditions of storage of the culture in active statement.
URI: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/18628
Content type: Article
Appears in Collections:Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2012. – № 726

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
38-158-163.pdf197,82 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.