Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/1662
Назва: Вплив концентрації бактеріального забруднення води на величину хімічного споживання кисню
Автори: Максимів, Н. Л.
Старчевський, В. Л.
Бібліографічний опис: Максимів Н. Л. Вплив концентрації бактеріального забруднення води на величину хімічного споживання кисню / Н. Л. Максимів, В. Л. Старчевський // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2008. – № 609 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 268-271. – Бібліографія: 6 назв.
Дата публікації: 2008
Видавництво: Видавництво Національного університету "Львівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Досліджено вплив концентрації біологічного забруднення у воді на зміну величини хімічного споживання кисню (ХСК) води. Результати показують, що збільшення концентрації бактерій у воді не має значного впливу на величину ХСК стічної води. Величина хімічного споживання кисню визначається концентрацією живих клітин бактерій, водорозчинних продуктів їх руйнування та концентрацією органічного забруднення. Протягом 60 хв озвучування бактеріальної суспензії значення ХСК знижується на 7 %, а мікробне число (МЧ) – на 79 %. The influence of concentrations of biological impurities in water on the change of chemical oxygen demand (COD) of water has been investigated. Our results show that the increases of the concentrations of bacteria in water have no significant influence on COD of wastewater. The COD of water is determined by the concentrations of microorganisms, water soluble products of their destruction and concentration of organic impurities. 79 % inactivation of the microorganisms and the COD decrease percentage 7 % were achieved during ultrasonic irradiation for 60 min.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/1662
Тип вмісту : Article
Розташовується у зібраннях:Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2008. – № 609

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
67.pdf275,04 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.