Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/15899
Назва: Biodegradable polymers for food packaging – factors influencing their degradation and certification types – a comprehensive review
Інші назви: Біодеградабельні полімери для пакування харчових продуктів – чинники, що впливають на їх деградацію і типи сертифікації – порівняльний огляд
Автори: Guzman, Agnieszka
Gnutek, Natalia
Janik, Helena
Бібліографічний опис: Guzman A. Biodegradable polymers for food packaging – factors influencing their degradation and certification types – a comprehensive review / Agnieszka Guzman, Natalia Gnutek, Helena Janik // Chemistry & Chemical Technology. – 2011. – Volume 5, number 1. – P. 115–122. – Bibliography: 52 titles.
Дата публікації: 2011
Видавництво: Publishing House of Lviv Polytechnic National University
Теми: polymers
degradation
biodegradation
packaging
poly(lactic) acid
starch
Mater-Bi
полімери
деградація
біодеградація
пакування
полі(молочна) кислота
крохмаль
Короткий огляд (реферат): In this paper an overview of novel biodegradable polymers for food packaging is presented. The aim was to present factors influencing polymer degradation and biodegradation in various environments. It was noted that biodegradable polymers are an imperfect alternative for classical polymers and their decomposition strongly depends on degradation environment. It was also shown that there are various approaches in different countries to certification of biodegradable polymer materials, which rather complicates its application than promotes it. Приведено огляд нових біодеградабельних полімерів для пакування харчових продуктів. Наведені чинники, що впливають на деградацію полімерів і біодеградацію в різних середовищах. Відзначено, що біодеградабельні полімери є недосконалою альтернативою для класичних полімерів, а їх розклад суттєво залежить від деградації середовища. I Показано, що в різних країнах існують різні підходи до сертифікації біодеградабельних полімерних матеріалів, що скоріше ускладнює його застосування, ніж сприяє йому.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/15899
Тип вмісту : Article
Розташовується у зібраннях:Chemistry & Chemical Technology. – 2011. – Vol. 5, No. 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
17.pdf352,72 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.