Please use this identifier to cite or link to this item: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/13840
Title: Системний підхід до конкурентоспроможності
Other Titles: Approach of the systems to competitiveness
Authors: Захарчин, Г. М.
Юринець, О. В.
Bibliographic description (Ukraine): Захарчин Г. М. Системний підхід до конкурентоспроможності / Г. М. Захарчин, О. В. Юринець // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". – 2011. – № 720 : Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення і проблеми розвитку. – С. 133–138. – Бібліографія: 7 назв.
Issue Date: 2011
Publisher: Видавництво Львівської політехніки
Keywords: конкурентоспроможність
системність
конкурентна політика
конкурентні переваги
організаційна культура
competitiveness
system
competition policy
competitive edges
organizational culture
Abstract: Обґрунтовано необхідність використання системного підходу до формування концепції конкурентоспроможності та розкрито його зміст. Охарактеризовано фактори впливу на конкурентоспроможність на кожному ієрархічному рівні суб’єктів конкурентних відносин, розглянуто джерела формування конкурентних переваг і виділено фактор організаційної культури як домінуючий в структурі конкурентних переваг, описано трансформацію індивідуальних ознак конкурентоспроможності особистості в колективної. Grounded necessity of the use of approach of the systems to forming of conception of competitiveness and his maintenance is exposed. The factors of influence are described on a competitiveness at every hierarchical level of subjects of competition relations, the sources of forming of competitive edges are considered and selected factor of organizational culture as dominant in the structure of competitive edges, transformation of individual signs of competitiveness of personality is described at collective.
URI: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/13840
Content type: Article
Appears in Collections:Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення і проблеми розвитку. – 2011. – №720

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
21_133-138_Vis_720_Menegment.pdf662,53 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.