Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/41231
Назва: Створення цінності для клієнта
Інші назви: Creating value for customers
Автори: Стець, О. М.
Приналежність: Національний університет “Львівська політехніка”
Бібліографічний опис: Стець О. М. Створення цінності для клієнта / О. М. Стець // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». Серія: Логістика. — Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2017. — № 863. — С. 204–212.
Bibliographic description: Stets O. M. Creating value for customers / O. M. Stets // Visnyk Natsionalnoho universytetu "Lvivska politekhnika". Serie: Lohistyka. — Lviv : Vydavnytstvo Lvivskoi politekhniky, 2017. — No 863. — P. 204–212.
Є частиною видання: Вісник Національного університету «Львівська політехніка». Серія: Логістика, 863, 2017
Журнал/збірник: Вісник Національного університету «Львівська політехніка». Серія: Логістика
Випуск/№ : 863
Дата публікації: 20-чер-2017
Видавництво: Видавництво Львівської політехніки
Місце видання, проведення: Львів
УДК: 339
138
Теми: цінність
клієнт
потреби
підприємства
молокопродукція
задоволення клієнта
товар
value
customer needs
enterprises
dairy products
customer satisfaction
product
Кількість сторінок: 9
Діапазон сторінок: 204-212
Початкова сторінка: 204
Кінцева сторінка: 212
Короткий огляд (реферат): Обґрунтовано основні цінності, які підприємство може запропонувати для клієнта: новизну, виробництво, виготовлення під замовлення, “робити свою роботу”, дизайн, бренд (статус), ціну, зменшення витрат, зниження ризиків, доступність, зручність (засто- сування), креативність, індивідуальність. Детально розкрито їхню суть. Досліджено ієрархію цінності молокопродукції для споживача. Виявлено, що цінність для клієнта є суб’єктивним, оцінним показником, залежить від порівняльної важливості потреби, для задоволенню якої слугує продукт, від ступеня задоволення духовної потреби продуктом.
Major values that may be offered by a company to a customer have been substantiated in the article. Novelty is characterized by constant product range updating. Production lies in creation of attractive appearance, forming correct first impression from the product. Customized manufacturing may satisfy a demanding customer, requiring timely delivery, exclusiveness and appropriate quality, at the same time willing to pay high price for that. “Doing the right job” means valuable manufacturer’s assistance in the form of recommendations to a consumer regarding production or formation of final product’s components. Design increases satisfaction from the product use. A brand has to be properly positioned for successful existence on the market. From customer’s perspective the price determines product positioning on the market. Use of new technologies, for instance, means costs reduction. Risk reduction involves consideration of the following issues: right choice of suppliers, frequency and causes of conflicts with them, possible violations of terms and completeness of delivered products, defective or counterfeit goods. Product availability around the clock means instant access to the product and its fast delivery. Convenience (use) is characterized by easy choice, spending reasonably little time and money, increase of geographical and temporal availability and affordability of goods, etc. Creativity is characterized by creation of customized product that meets inner aspirations and ideals of its creators as well as the principles of economic feasibility, at the same time providing elation. Individuality is expressed in customer satisfaction from purchased goods forming their special position in society. The hierarchy of values of dairy products for consumers has been studied. It has been revealed that value for a customer is a subjective, evaluative factor depending on the relative importance of the need, satisfied by the product, as well as on the degree of the spiritual needs satisfaction. The methods for calculation of the intensity distribution indices characterizing availability of goods in the targeted area or studied regional panel have been presented in order to justify customers’ areal coverage by the relevant subjects of distribution and trade networks. These indices include: intensive (numeric) distribution, effective distribution, relative market coverage, average share in turnover, market share, quality of distribution.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/41231
Власник авторського права: ©Національний університет “Львівська політехніка”, 2017
© Стець О. М., 2017
URL-посилання пов’язаного матеріалу: file:///D:/Downloads/Nzlubp_
http://www.rusnauka.com/
http://www.visnik.org/pdf/
http://www.sostav.ru/news/2009/06/24/issled
http://www.nazaykin.ru/_creative.htm
http://www.nazaykin.ru/_br_
http://marketsite.narod.ru/
http://www.rusnauka.com/33_DWS_2010
http://www.visnik.org/pdf/v2015-02-04-krivuts
http://www.nazaykin.ru/_br_brand.htm
Перелік літератури: 1. Гайванович Н. В. Оптимізація дистрибуційної мережі: між централізацією та LM. [Електронний ресурс] / Н. В. Гайванович // Режим доступу: file:///D:/Downloads/Nzlubp_ 2011_6_20.pdf.
2. Котлер Ф. Маркетинг 3.0: от продуктов к потребителям и далее к человеческой душе” (Marketing 3.0: From Products to Customers to the Human Spirit) / Филип Котлер, Хермаван Картаджайя, Айвен Сетиаван; пер. с англ. – М: Эксмо, 2011 – 240 с.
3. Котляр А. Б. Бренд-менеджмент у системі стратегічного управління підприємством [Електронний ресурс] / Котляр А. Б. – Режим доступу: http://www.rusnauka.com/ 33_DWS_2010/33_DWS_2010/Economics/73784.
4. Кривуц С. В. Европейские тенденции в дизайне специализированных магазинов КНР [Электронный ресурс] / С. В. Кривуц, В. В. Бондаренко // Режим доступа: http://www.visnik.org/pdf/ v2015-02-04-krivuts-bondarenko.pdf.
5. Крикавський Є. В. Сучасні акценти у формуванні конкурентоспроможності підприємств / Є. В. Крикавський, Н. М. Кубрак. – Вісн. Хмельн. нац. ун- ту. Екон. науки, 2010. – № 3. – C. 54–57.
6. Мельниченко Л. Н. Показатели маркетингового аудита интенсивности и качества дистрибуции [Электронный ресурс] / Л. Н. Мельниченко, В. В. Никишкин – Режим доступа: http://www.sostav.ru/news/2009/06/24/issled
7. Мельниченко Л. Н. Словарь основных терминов по дистрибуции и мерчандайзингу / Л. Н. Мельниченко, В. В. Никишкин. – М. Изд-во Гребенщиков, 2010. – 208 с.
8. Назайкин А. Креатив в рекламе: какой и зачем? [Электронный ресурс] / Назайкин А. – Режим доступа: http://www.nazaykin.ru/_creative.htm
9. Назайкин А. Что такое брендинг сегодня? [Электронный ресурс] / Назайкин А. Режим доступа: http://www.nazaykin.ru/_br_ brand.htm.
10. Оценка бренда [Электронный ресурс] / Название с экрана / Режим доступу: http://marketsite.narod.ru/ brand_value.html.
11. Krykavskyi Y. V. Modern internet technologies in market promotion of dairy products and milk / Krykavskyi Y. V. Stets O.M // Маркетинг і менеджмент інновацій, 2016. – № 2. – 39–48.
12. sterwalder A. Business Model Generation: A Handbook for Visionaries, Game Changers, and Challengers Paperback / Alexander Osterwalder, Yves Pigneur, 2010. – 330 с.
References: 1. Hayvanovych NV Optimizing distribution network: between centralization and LM. [Electronic resource] / NV Hayvanovych // Access: file: /// D: /Downloads/Nzlubp_2011_6_20.pdf
2. Kotler F. Marketing 3.0: for of products to consumers here and hereinafter for chelovecheskoy soul ”(Marketing 3.0: From Products to Customers to the Human Spirit) / Philip Kotler, Hermavan Kartadzhayya, Ayven Setyavan; Per. with English. - Moscow: Eksmo, 2011 – 240 p.
3. Kotlyar A. B. Brand Management System in strategic management [electronic resource] / Kotlyar A. B. – Access: http://www.rusnauka.com/33_DWS_2010 / 33_DWS_2010 / Economics / 73784
4. Kryvuts C. B. Evropeyskye trends in the design of shops spetsyalyzyrovannыh China [Electronic resource] / Kryvuts S. V., Bondarenko V. V. // Access: http://www.visnik.org/pdf/v2015-02-04-krivuts -bondarenko.pdf
5. Krykavskyy Ye. V. Suchasni aktsenty u formuvanni konkurentospromozhnosti pidpryiemstv / YeV Krykavskyy, NM Kubrak – Visn. Khmeln. nats. un-tu. Ekon. nauky, 2010. –#3. – C. 54–57.
6. Melnychenko L. H Indicator marketing audit quality and intensity Distribution [Electronic resource] / Melnichenko LN, V. Nykyshkyn – Access: http://www.sostav.ru/news/2009/06/24/issled
7. Melnychenko LN major termynov dictionary for Distribution and Merchandising / Melnichenko LN, V. Nykyshkyn - M. Grebenshchikov Publishing House, 2010. – 208 p.
8. Nazaykyn A. Creativity in advertising, and why do some kind? [Electronic resource] / Nazaykyn A. – Rezhыm Access: http://www.nazaykin.ru/_creative.htm
9. Nazaykyn A. What such branding today? [Electronic resource] / A. Nazaykyn Access: http://www.nazaykin.ru/_br_brand.htm.
10. Otsenka brand [Electronic resource] / Title Screen s / Access: http://marketsite.narod.ru/ brand_value.html.
11.Krykavskyi Y. V. Modern internet technologies in market promotion of dairy products and milk / Krykavskyi Y. V. Stets O.M // Marketing and Innovation Management, 2016. – № 2. – 39–48.
12. Osterwalder A. Business Model Generation: A Handbook for Visionaries, Game Changers, and Challengers Paperback / Alexander Osterwalder, Yves Pigneur, 2010. – 330 s.
Тип вмісту : Article
Розташовується у зібраннях:Логістика. – 2017. – №863



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.