Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/26442
Назва: Особливості технології виробництва високооднорідних кормових добавок
Автори: Єгоров, Б. В.
Макаринська, А. В.
Ворона, Н. В.
Бібліографічний опис: Єгоров Б. В. Особливості технології виробництва високооднорідних кормових добавок / Б. В. Єгоров, А. В. Макаринская, Н. В. Ворона // Зернові продукти і комбікорми. – 2014. – № 2 (54). – С. 37–40. – Бібліографія: 10 назв.
Дата публікації: 2014
Видавництво: Одеська національна академія харчових технологій
Теми: екструдована кормова добавка
рівномірність розподілення компонентів
змішування
технологія виробництва
збагачення зернової сировини
Короткий огляд (реферат): У статті представлені особливості виробництва високооднорідних кормових добавок. Теоретично обґрунтовано, що технологічний процес змішування призначений для отримання однорідної суміші з підготовлених та здозованих згідно рецепту компонентів, надання цій суміші певної структури та запобігання розділення (сегрегації) кінцевого продукту на складові компоненти. Ефективність змішування вище, а якість суміші краще, чим більш рівномірно розподіленні всі компоненти, що складають цю суміш. Основним якісним показником процесу змішування є однорідність кінцевої продукції, яка характеризує ступінь постійного вмісту всіх компонентів рецептури у різних точках об’єму. Обґрунтовано доцільність збагачення зернової сировини у складі комбікормів білками тваринного походження через суттєве зниження поживної та енергетичної цінності зернових компонентів, які виробляються в Україні часто з порушенням агротехнології. Введення у склад комбікорму компонентів з високим вмістом білку тваринного походження викликає труднощі технологічного характеру. Крім того ці компоненти мають високу собівартість. Запропоновано використовувати побічні продукти тваринного походження (яєчна маса некондиційного курячого яйця), що не призводить до зростання вартості комбікорму. Розроблено технологічний спосіб збагачення зернової сировини білками тваринного походження. В основу його розробки було покладено можливість підвищення кормової цінності зерна кукурудзи шляхом збагачення його хімічного складу за рахунок яєчної маси без шкаралупи некондиційних курячих яєць, а саме виготовлення екструдованої кормової добавки. Цей спосіб передбачає отримання передсуміші подрібненого зерна кукурудзи та яєчної маси без шкаралупи некондиційних курячих яєць у співвідношенні 1:1, змішування передсуміші з кукурудзяною крупкою, яка залишилась, та екструдування отриманої високооднорідної суміші. Наведена схема технологічного процесу виробництва екструдованої кормової добавки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/26442
ISSN: 2313-478X
Тип вмісту : Article
Розташовується у зібраннях:Статті та тези

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Обложка 07 2014 - 1.jpgобложка журналу1,12 MBJPEGЕскіз
Переглянути/відкрити
2014-2.pdf341,13 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора